Terrassa

Exploradors de l’art: Rembrandt

Geni del gravat

Informació de l'activitat

...
LLoc
Fupar
Carrer Campiones Olímpiques, 36. 08225 Terrassa
Dates
del 13 de desembre al 24 de Febrer
Horari
matins i tardes durant el curs escolar
Durada
1h 45min
Preu
30€/grup
Organització:
Fupar

Informació i inscripcions:


937 883 662

Exposició de cinquanta gravats originals de Rembrandt procedents de la Col·lecció Furió,  la col·lecció particular de l’Estat espanyol que conserva el conjunt més notable d’aiguaforts del gran mestre holandès.

Una selecció d’estampes de Rembrandt, representatives de totes les èpoques i temes que va tractar, posarà de relleu les extraordinàries qualitats d’unes obres que han despertat una continua admiració des del segle XVII fins avui.  

Les seves estampes, aviat difoses per tot Europa, van ser admirades per artistes, buscades per col·leccionistes i elogiades per historiadors, i la seva influència posterior en l’art del gravat va ser enorme.

L’exposició permetrà al visitant comprovar l’espontaneïtat, la llibertat i la sensació d’immediatesa que desprenen els hàbils traços dels seus aiguaforts. També mostrarà que Rembrandt va ser un mestre incomparable en l’art de la composició i dels efectes de clarobscur, i alhora un creador d’imatges de gran originalitat, profunda humanitat i força expressiva.

Valors i qualitats dels gravats de Rembrandt que li han valgut una admiració universal.

 

Comissari: Vicenç Furió


Nivells recomanats

Cicle inicial de primària Cicle mitjà de primària Cicle superior de primària ESO Batxillerat Cicles formatius Educació especial Formació d'adults


Àmbit temàtic

Educació artística: visual i plàstica